Jäivätkö tehtäväsi viimeksi kesken? Jatka kirjautumalla
Syötä henkilökohtainen ID ja salasanasi palataksesi tehtäviin

Käyttäjän opas

Tervetuloa Urapolulla-verkkopalveluun pohtimaan ja suunnittelemaan omaa uraasi ja tulevaisuuttasi, itsenäisesti tai ryhmässä. Verkkopalvelu syventää ja laajentaa Töissä.fi-sivuston käyttöä urasuunnittelusi tukena. Voit käyttää molempia sivustoja myös erillisinä tilanteesi mukaan.

Sivuston rakenne

Sivusto rakentuu kolmesta (3) tehtäväosiosta:

  • Urakysely
  • Tehtävät teemoittain
  • Pohdintatehtävät

Urakysely

Urakyselyn tekeminen vie muutaman minuutin. Selvitä Urakyselyn avulla sinua eniten askarruttavat kysymykset tulevaisuuteesi liittyen. Kyselyn tulos ohjaa sinut Tehtävät teemoittain -osioon. Jos et halua tehdä Urakyselyä, voit siirtyä suoraan Tehtävät teemoittain -osioon.

Tehtävät teemoittain

Seitsemän eri teeman kautta voit pohtia omaa uraasi ja tehdä pohdinta- tai kirjoitustehtäviä. Tehtävät teemoittain -osiossa hyödynnetään myös Töissä.fi-sivuston tarjoamaa uraseurantatietoa, johon pääsee tutustumaan tehtävissä olevien linkkien avulla.

Pohdintatehtävät

Pohdintatehtävistä löydät Minun urapolkuni ja Minun urateemani -osiot. Näiden tehtävien avulla voit syventää omaa urasuunnitteluasi. Löydät täältä myös seitsemän uratyyppitarinaa, jotka on koottu Töissä.fi-sivustolla olevien uratarinoiden pohjalta.

Vastausten tallentaminen

Urapolulla-palvelu tallentaa vastauksia automaattisesti siirtyessäsi seuraavaan kohtaan tehtävässä. Voit myös tallentaa tehtävän jokaisen kohdan jälkeen klikkaamalla tehtäväkohtaista Tallenna-painiketta kohdan alareunasta.

Vastattuasi tehtävään pääset siirtymään seuraavaan kohtaan painamalla Tallenna ja siirry seuraavaan vaiheeseen -painiketta. Näin varmistetaan, että vastauksesi on tallennettu juuri ennen seuraavaan tehtävään siirtymistä. Kun olet tehnyt teeman tehtävät valmiiksi, voit tallentaa kokonaisuuden painamalla Tallenna-painiketta. Tällöin kokonaisuus kuitataan valmiiksi.

Tallentaessasi näet näytön oikeassa reunassa ikonin, joka kertoo tallennuksen olevan käynnissä.

Tehtäväkokonaisuudet

Tehtäväkokonaisuudet löytyvät Tehtäväni-osiosta. Täältä pääset jatkamaan jo aloittamiasi tehtäviä sekä muokkaamaan valmiita tehtäviä niin halutessasi. Voit ladata vastauksesi tekstitiedostona, yksittäisen tehtäväkokonaisuuden painamalla kyseisen kohdan latausikonia tai kaikki vastauksesi painamalla ylä- ja alareunasta löytyvää Lataa kaikki -nappia.

Omaan urapolkuun palaaminen

Vastauksesi tallennetaan tietokantaan ja niille luodaan oma uniikki ID (käyttäjätunnus) sekä salasana. Koko urapolkua ei tarvitse kulkea kerralla, vaan pääset palaamaan tehtäviisi ja jatkamaan matkaasi myöhemmin. Saat oman ID:si ja salasanasi klikkaamalla yläreunan Jatka myöhemmin -linkkiä. Kirjoita ID ja salasanasi talteen, vain niillä pääset palaamaan tehtäviisi.

Oivalluksia polullesi!